Hozzávalók:
Tészta:
Továbbá:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a por és vaníliáscukrot, majd a sót, sütőport is. Ezután hozzáadjuk a kockázott vajat és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk vele.
Hozzáadjuk a tejfölt, tojást és az ecetet, majd az egészet puha, ruganyos tésztává gyúrjuk.
A kész tésztát elfelezzük, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
Az egyik felét egy nyújtólapon kb 3 mm vastagra, nagyjából téglalap alakúra kinyújtjuk és kb 6*6 cm-es kockákra vágjuk. A kockákat az egyik átló mentén félbe hajtjuk, majd a két sarkát összecsípjük alaposan (tényleg jó alaposan, különben sütés közben szét fog nyílni!) és tepsibe sorakoztatjuk az így megformázott tésztákat. A maradék tésztát is így formázzuk meg.
A lekvárt egy kicsi habzsákba tesszük és a megformázott tészákba töltjük, a közepükbe ahol hely alakult ki. Vigyázzunk, hogy ne töltsünk bele sokat!
170 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha az alja kezd színesedni, de a teteje még fehér.
Amikor kihűltek, akkor porcukorral megszórva tálaljuk.