Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekvárral töltött mézeskalács puszedli recept

Lekvárral töltött mézeskalács puszedli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 40-50 darabhoz (mérettől függően):
    Tészta:

    • 30 dkg méz
    • 15 dkg cukor
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor
    • 2 dkg mézeskalács fűszer
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor

    Töltéshez:

    • keményre főzött lekvár (nálunk szilva volt, de más lekvár is jó, a lényeg, hogy ne follyon)
    • 1 tojsáfehérje

    Tetejére:

    • ét és/vagy fehércsóki
    • kevés olaj
    • díszítőcukrok

    Elkészítése:

    Egy nagyobb edénybe tesszük a mézet, vajat és a cukrot, majd az egészet összeolvasztjuk. A mézes keveréket kihűtjük.

    A kihűlt mézes részhez hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tojást, mézes fűszert és a kakaóport, majd az egészet összegyúrjuk.

    A kész tésztát becsomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára vagy akár egy éjszakára is.

    Az idő letelte után a tésztát több részre osztjuk és amivel nem dolgozunk, azt visszatesszük a hűtőbe. A nyújtólapot meglisztezzük, a tésztát amivel dolgozunk kissé átgyúrjuk, majd kb 3 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszúrjuk.

    2-2 azonos formát magunk elé veszünk. Az egyiket lekenjük enyhén felvert tojásfehérjével, majd a közepére teszünk a lekvárból és rátesszük a másik tésztát. Ujjunkkal körben alaposan összenyomkodjuk. A kész puszedliket tepsibe sorakoztatjuk.

    200 fokra melegített sütőben kb 12-15 perc alatt megsütjük.

    A kihűlt puszedliket olajjal felolvasztott csokiba márthatjuk és különböző szórócukrokkal díszíthetjük, de maradhat akár csoki nélkül is a puszedli.

    Amikor a csoki megdermed, fogyaszthatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá