Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boszorkány pogácsa recept

Boszorkány pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    • 10 dkg dió
    • 1 citrom
    • 25 dkg lágy vaj v. margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 45 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg baracklekvár

    Elkészítése:

    A diót durvára összevágjuk, a citromot alaposan megmossuk, lereszeljük a sárga héját, a levét kinyomjuk, átszűrjük.

    A sütőt 180-200 fokra bekapcsoljuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beletesszük a citrom lereszelt héját és a levét is. Egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd több részletben beledolgozzuk a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt, jól formázhatónak kell lenni a tésztának).

    Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, aztán dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk.

    Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá