Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros puffancs recept

Lekváros puffancs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • fél csomag sütőpor
    • 10 dkg margarin
    • csipet só
    • 200 gramm tejföl
    • sárgabarack lekvár
    • porcukor

    Elkészítése:

    A tésztához a hozzávalókat: lisztet, sütőport, margarint, sót és tejfölt gyúrjuk jól össze. A lisztet érdemes folyamatosan szórni hozzá és közben gyúrni, mert lehet picit kevesebb kell hozzá, vagy több, ezt gyúrás közben a tészta ragacsosságán lehet látni.

    Amikor nem ragad, akkor jó, de könnyű állagúnak kell lennie.

    Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki kb fél ujjnyi vastagra. Én üvegpohárt használtam a kiszúráshoz, de lehet közepes méretű pogácsaszaggatót is. Szaggassuk ki a köröket. A sütőt közben melegítsük elő.

    Kivajazott, lisztezett tepsire rakjuk, pici helyet hagyva a körök között és 180 fokon kb 10-15 perc alatt süssük készre. Közben rá lehet nézni, ujjal picit megnyomni, Puhának kell lennie, ne süssük túl!

    Kiszedjük, langyosra hűtjük és lekvárral megkenjük, majd 2-2-őt összeragaszunk és porcukorral megszórjuk.

    Ebből az adagból kb 14 db jön ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá