Legyezőtorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Tésztához:
- 12 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek barna cukor
- 12 púpozott ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 4 kk joghurt
- 4 csipet szódabikarbóna
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 30 dkg vaj
- 2-3 ek szűrt céklalé
- pár csepp citromlé
- 3-4 ek porcukor
- 3 ek kakaópor
Bevonáshoz:
- 1,5 dl habtejszín
- 80 g jó minőségű étcsokoládé minimum 60 %-os kakaótartalmú
- 1 ek méz
Elkészítése:
3 tojást szétválasztunk. A sárgákat habosra keverjük 3 ek cukorral, 2 ek kakaóporral és 1 kk joghurttal.
A fehérjéket egy csipet szódabikarbónával és pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgához.
A masszát egy 20 cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, majd a kihűlt lapot ketté vágjuk lapjában.
A következő piskóta elkészítése jön: 3 tojást szétválasztunk. A sárgákat habosra keverjük 3 ek cukorral és 1 kk joghurttal.
A fehérjéket egy csipet szódabikarbónával és pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgához.
A masszát kb 25*35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Még melegen nedves konygaruhába feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és a hosszabbik oldala mentén a piskótát 3 egyforma csíkra szeljük.
Ezzel a módszerrel sütünk még két darab 3 tojásos piskótát és kihűtve azokat is 3-3 csíikra vágjuk, így összesen lesz 9 darab piskóta csíkunk.
A krémhez a mascarponét, vajat habosra kavarjuk a cukorral. A krém 3/4 részéhez kakaóport dolgzunk, 1/4 részéhez céklalevet pár csepp citromlevet keverünk. Ebből 2 evőkanálnyit kiveszünk és félretesszük a díszítéshez.
Az egyik kerek tortalapot egy lapos, nagy tányérra tesszük és megkenjük a céklás rész felével.
A piskótaszalagokat a kakaós krémmel kenjük meg. Az elsőt feltekerjük és a korong közepére tesszük, majd hozzáillesztjük a másodikat és rátekerjük, majd így járunk el a többivel is. Addig folytatjuk, amíg a tésztacsiga kitölti a korongot.
Megkenjük a maradék céklás krémmel a piskótacsiga tetejét és rátesszük a tortalap másik felét.
Felforraljuk a tejszínt és állandó kavargatás mellett felolvasztjuk benne a kis darabokra tördelt csokoládét. A tűzről levéve hozzáadjuk a mézet és elkeverjük, majd még langyosan ráöntjük a tortára. A maradék céklás krémmel tetszőlegesen díszítjük.
11.Hüvösre helyre tesszük és másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »