Lakodalmas barack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 75 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek ecet
- 1 kk szódabikarbóna
- tejföl
Töltelékhez:
- 15 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- 3 ek (kb 55 gr) darált dió
- 2 ek baracklekvár
- 5 dkg vaj
- 1 dl rum vagy aroma
Forgatáshoz:
- piros és zöld ételfesték
- kristálycukor
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk az ecetet, rászórjuk a cukrot és alaposan összegyúrjuk.
Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
Szilva nagyságú gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk egymástól távolabb, mert sütés közben ellaposodnak kissé.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt világosra sütjük.
Amint megsültek, a talpuk irányából egy kiskanál segítségével még melegen egy tálba kaparjuk a félgömbök belsejét.
A töltelékhez a cukoról a kakaóval és 1,5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a diót és ráöntjük a kikapart és kissé összemorzsolt tésztára.
Hozzáadjuk a lekvárt, vajat és a rumot, majd simára keverjük.
Mindegyik lyukas félgömböt megtöltünk krémmel, majd 2 darabot összatapasztunk.
Egy tálba kristálycukrot öntünk (ebben forgjuk utolsó lépésként megforgatni a barackokat), két másik kisebb tálba piros és enyhén zöld ételfestéket oldunk fel vízben. Ne legyenek a színek se túl halványak, se túl erősek, az első barackon teszteljük.
A barackok egy pici részét belemártjuk a zöldre festett vízbe, kiemelve hagyjuk lecsepegni, majd forgassuk át a pirosban gyors mozdulatokkal.
Hagyjuk lecsepegni a felesleges vizet, majd forgassuk meg a cukorban és sorakoztassuk zöldes felükkel felfelé egy tálcára.
Mente, citromfű levéllel tovább dekorálhatjuk.
Tipp:
Mérettől függően kb 30 darab jön ki ebből a mennyiségből.
A sütési idő függ a formázott gombócok nagyságától és a sütőnktől is, így a sütési idő csak irányadás.
Fontos, hogy a megsült tészta belsejét addig kaparjuk ki, míg meleg, különben ha kihűl nagyon törni fog.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »