Lakodalmas barack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 75 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek ecet
- 1 kk szódabikarbóna
- tejföl
Töltelékhez:
- 15 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- 3 ek (kb 55 gr) darált dió
- 2 ek baracklekvár
- 5 dkg vaj
- 1 dl rum vagy aroma
Forgatáshoz:
- piros és zöld ételfesték
- kristálycukor
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk az ecetet, rászórjuk a cukrot és alaposan összegyúrjuk.
Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
Szilva nagyságú gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk egymástól távolabb, mert sütés közben ellaposodnak kissé.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt világosra sütjük.
Amint megsültek, a talpuk irányából egy kiskanál segítségével még melegen egy tálba kaparjuk a félgömbök belsejét.
A töltelékhez a cukoról a kakaóval és 1,5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a diót és ráöntjük a kikapart és kissé összemorzsolt tésztára.
Hozzáadjuk a lekvárt, vajat és a rumot, majd simára keverjük.
Mindegyik lyukas félgömböt megtöltünk krémmel, majd 2 darabot összatapasztunk.
Egy tálba kristálycukrot öntünk (ebben forgjuk utolsó lépésként megforgatni a barackokat), két másik kisebb tálba piros és enyhén zöld ételfestéket oldunk fel vízben. Ne legyenek a színek se túl halványak, se túl erősek, az első barackon teszteljük.
A barackok egy pici részét belemártjuk a zöldre festett vízbe, kiemelve hagyjuk lecsepegni, majd forgassuk át a pirosban gyors mozdulatokkal.
Hagyjuk lecsepegni a felesleges vizet, majd forgassuk meg a cukorban és sorakoztassuk zöldes felükkel felfelé egy tálcára.
Mente, citromfű levéllel tovább dekorálhatjuk.
Tipp:
Mérettől függően kb 30 darab jön ki ebből a mennyiségből.
A sütési idő függ a formázott gombócok nagyságától és a sütőnktől is, így a sütési idő csak irányadás.
Fontos, hogy a megsült tészta belsejét addig kaparjuk ki, míg meleg, különben ha kihűl nagyon törni fog.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »