Lakodalmas barack recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 75 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek ecet
- 1 kk szódabikarbóna
- tejföl
Töltelékhez:
- 15 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- 3 ek (kb 55 gr) darált dió
- 2 ek baracklekvár
- 5 dkg vaj
- 1 dl rum vagy aroma
Forgatáshoz:
- piros és zöld ételfesték
- kristálycukor
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk az ecetet, rászórjuk a cukrot és alaposan összegyúrjuk.
Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
Szilva nagyságú gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk egymástól távolabb, mert sütés közben ellaposodnak kissé.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt világosra sütjük.
Amint megsültek, a talpuk irányából egy kiskanál segítségével még melegen egy tálba kaparjuk a félgömbök belsejét.
A töltelékhez a cukoról a kakaóval és 1,5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a diót és ráöntjük a kikapart és kissé összemorzsolt tésztára.
Hozzáadjuk a lekvárt, vajat és a rumot, majd simára keverjük.
Mindegyik lyukas félgömböt megtöltünk krémmel, majd 2 darabot összatapasztunk.
Egy tálba kristálycukrot öntünk (ebben forgjuk utolsó lépésként megforgatni a barackokat), két másik kisebb tálba piros és enyhén zöld ételfestéket oldunk fel vízben. Ne legyenek a színek se túl halványak, se túl erősek, az első barackon teszteljük.
A barackok egy pici részét belemártjuk a zöldre festett vízbe, kiemelve hagyjuk lecsepegni, majd forgassuk át a pirosban gyors mozdulatokkal.
Hagyjuk lecsepegni a felesleges vizet, majd forgassuk meg a cukorban és sorakoztassuk zöldes felükkel felfelé egy tálcára.
Mente, citromfű levéllel tovább dekorálhatjuk.
Tipp:
Mérettől függően kb 30 darab jön ki ebből a mennyiségből.
A sütési idő függ a formázott gombócok nagyságától és a sütőnktől is, így a sütési idő csak irányadás.
Fontos, hogy a megsült tészta belsejét addig kaparjuk ki, míg meleg, különben ha kihűl nagyon törni fog.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









