Lakodalmas barack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 0,5 csomag vaniliás cukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- kevés tej
Töltelék:
- a kikapart tészta
- rumaroma
- 20 dkg darált dió
- 2-3 evőkanál sárgabarack lekvár
- pici tej
- 1 ek kakaópor
Díszítéshez:
- 1-1 mandula és vérnarancs aroma
- levelek
- cukor
Elkészítése:
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, vaníliás cukrot és a vajat, majd az egészet összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejet, hogy jól gyúrható legyen a massza.
Kb 1 órára betesszük a hűtőbe.
A tésztát 4 részre osztjuk és a darabokat egyenként rudakká formázzuk, majd a rudakat 12-12 részre osztjuk. A kis tésztákat gombócokká formázzuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.
200 fokon kb 13-15 percig sütjük (amíg a talpa el nem kezd színesedni).
Amikor kihűlt a kisült tészta, akkor egy éles késsel kikaparjuk a belsejét. A kikapart tésztát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a töltelék többi hozzávalóját és jól összedolgozzuk.
A tölteléket beletöltjük a kikapart rész helyére és 2-2-őt összeragasztunk.
Az aromákat kevés vízzel hígítjuk, majd a tészta egyik felét a zöld, a másik felét a narancssárga aromába nyomjuk, végül cukorba forgatjuk és 1-1 levéllel díszítjük.
Másnapra lesz igazán finom!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »