Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, vaníliás cukrot és a vajat, majd az egészet összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejet, hogy jól gyúrható legyen a massza.
Kb 1 órára betesszük a hűtőbe.
A tésztát 4 részre osztjuk és a darabokat egyenként rudakká formázzuk, majd a rudakat 12-12 részre osztjuk. A kis tésztákat gombócokká formázzuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.
200 fokon kb 13-15 percig sütjük (amíg a talpa el nem kezd színesedni).
Amikor kihűlt a kisült tészta, akkor egy éles késsel kikaparjuk a belsejét. A kikapart tésztát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a töltelék többi hozzávalóját és jól összedolgozzuk.
A tölteléket beletöltjük a kikapart rész helyére és 2-2-őt összeragasztunk.
Az aromákat kevés vízzel hígítjuk, majd a tészta egyik felét a zöld, a másik felét a narancssárga aromába nyomjuk, végül cukorba forgatjuk és 1-1 levéllel díszítjük.
Másnapra lesz igazán finom!