Lajcsi szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 ek kakaópor
- 2 ek méz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 7,5 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
- 2 kk szódabikarbóna
Krém:
- 60 g puncs pudingpor
- 10 dkg cukor
- 4,5 dl tej
- rum (vagy rumaroma ízlés szerint)
- 15 dkg vaj
- 60 g vaníliás pudingpor
- 4,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 tk vanília aroma
Tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A kakaóport, mézet, tojásokat és a cukrot simára keverjük, majd vízgőz felett a vajjal sűrűsödésig keverjük. A gőzről levéve hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd 25*40 cm-es téglalap alakú lappá nyújtjuk a tésztákat egyenként. A lapokat sütőpapírra tesszük, majd a tepsi hátán megsütjük, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt.
A krémekhez a tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a puncsoshoz a rum aromát, a vaníliáshoz a vanília aromát és a vajat, majd alaposan kihabosítjuk.
A legalsó lapra rákenjük a puncsos krémet, lap, vaníliás krém és a legutolsó lappal fedjük be. A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd egyenletesen elterítjük a sütemény tetején. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
A lajcsi szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 16 g