Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tekercses finomság recept

Tekercses finomság
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A kakaós tésztához:

    • 2×6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2×12 dkg porcukor
    • 2×2 evőkanál víz
    • 2×2 evőkanál étolaj
    • 2×10 dkg liszt
    • 2×4 dkg kakaópor
    • 2×6 g sütőpor

    A tekercsekhez:

    • 7 tojás
    • 7 evőkanál liszt
    • 7 evőkanál cukor
    • 1 csipet só
    • fél csomag sütőpor
    • ribizlilekvár

    A krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 20 dkg teavaj
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 2,5 dl habtejszín
    • 0,5 dl víz
    • 2 teáskanál zselatin

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben.

    A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és a vajat a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk.

    A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.

    A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, ribizlilekvárral megkenjük, feltekerjük, és vékony szeletekre vágjuk.

    Összeállítás:

    barna tészta, majd a krém. Szeletelt piskótatekercsek ráfektetve, majd újból a krém és végül a másik tészta.

    Díszítés ízlés szerint.

    Tepsi méret:

    30×40 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá