Tekercses finomság

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A kakaós tésztához:

  • 2×6 tojás
  • 2×12 dkg porcukor
  • 2×2 evőkanál víz
  • 2×2 evőkanál étolaj
  • 2×10 dkg liszt
  • 2×4 dkg kakaópor
  • 2×6 g sütőpor

A tekercsekhez:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • ribizlilekvár

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg teavaj
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 0,5 dl víz
  • 2 teáskanál zselatin

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben.

A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és a vajat a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk.

A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.

A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, ribizlilekvárral megkenjük, feltekerjük, és vékony szeletekre vágjuk.

Összeállítás:

barna tészta, majd a krém. Szeletelt piskótatekercsek ráfektetve, majd újból a krém és végül a másik tészta.

Díszítés ízlés szerint.

Tepsi méret:

30×40 cm