Őszibarack süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- 2 dl tej
- 20 dkg zsír
- 30 dkg porcukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- A kisült tészta kikapart belseje
- 10 dkg darált dió
- 4 dkg cukor
- 1 dkg kakaópor
- 3 ek baracklekvár
- rum aroma ízlés szerint
- 1 vaníliás cukor
- kb 2 dl tej
A díszítéshez:
- 1 kis üveg vérnarancs aroma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A forgatáshoz:
- kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet is, melyből egy sima tésztát gyúrunk.
A tésztát egy órát pihentessük hűtőben, majd formázzunk dió nagyságú gömböket, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Még melegen kaparjuk ki a belsejét!
A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a por – és vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt, a rum aromát is, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük, majd tölthetjük is a tésztát.
A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel ragasszuk össze két félgömböt.
A vérnarancs aromát egy tálba öntjük és foltokban megkenjük a barack felületét.
Utána tojásfehérjével kenjük le és kristálycukorba forgatjuk azon pillanatban.