Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulamag vagy diócska recept

Mandulamag vagy diócska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 60-65 darabhoz:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 30 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 púpos ek kakaópor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • mandula vagy zölddió aroma

    Elkészítése:

    A liszteben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalót hozzáadva összeállítjuk a tésztát. Ekkor a tészta elég lágy, ha van időnk, csomagoljuk be és 0,5-1 órára tegyük hűtőbe, ha nincs, akkor használhatjuk rögtön, csak nehezebb vele dolgozni.

    1 ek zsírt vagy vajat megolvasztunk, majd kikenjük vele a formákat.

    A tésztából csípjünk apró darabokat és nagyon vékonyan béleljük ki vele a formákat. Ne tegyünk bele sok tésztát, különben nem lesz hely a tölteléknek!

    A betöltött formákat tepsire tesszük és 180 fokra melegített sütőben 10-15 percig sütjük.

    Ha langyos, akkor a fomákat egyenként óvatosan a tepsihez ütögetjük és kiszedjük a megsült tésztát. Ekkor a formákat már nem kell újra kikenni zsiradékkal, tölthetjük bele a következő adag tésztát.

    A krémhez a cukrot és a tojásokat vízgőz felett elkezdjük összemelegíteni folyamatos keverés mellett. Ha a cukor elolvadt és a tojás kezd a tál szélére kissé rásülni, akkor levesszük a gőzről.

    A maradék cukrot jól kihabosítjuk a puha vajjal, majd összekeverjük a kihűlt tojásos masszával és az aromával.

    A kész krémmel összeragasztunk 2-2 diócskát, majd porcukorral megszórjuk vagy meghempergetjük benne.

    Másnapra nagyon jól összepuhul.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá