Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis marlenka recept

Csokis marlenka
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Házi karamell:

    • 1 liter legalább 3,5%-os tej
    • 30 dkg cukor
    • 1/2 kk szódabikarbóna
    • vanília aroma (nálam szirup – kb. 2 ek)

    Kb. 23×18-as süteményhez:

    Tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 2 púpos evőkanál holland kakaópor
    • 15 dkg porcukor
    • 3 ek méz
    • 10 dkg margarin
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpos ek szódabikarbóna
    • 1/2 ek 20%-os ecet

    Krémhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • konyak

    Elkészítése:

    Házi karamell elkészítése:

    Kezdjük is a házi karamellel, mint a sima verziójánál, hiszen ez fontos összetevője és egy nappal előbb érdemes elkészíteni.

    A hozzávalókat feltesszük egy lábasban melegedni.

    Folyamatosan keverve felforraljuk, majd kis lángon tovább főzzük. Gyakran keverjünk rá. Idővel elkezd szépen barnulni és sűrűsödni. Addig kell főzni, amíg jó sűrű nem lesz és kb. 50 dkg-t fog nyomni.

    Hagyjuk teljesen kihűlni. Fedjük le celofánnal.

    Tészta:

    Egy fém tálban állandóan kevergetve olvasszuk fel vízgőz fölött a margarint, porcukrot, kakaót, mézet, tojásokat.

    Ha ez kész, vegyük le a gőzről és hűtsük ki. Amikor már langyos, dolgozhatunk vele tovább.

    A szódabikarbónát pezsegtessük fel az ecetben, majd keverjük a langyosra hűlt masszához.

    Ezután adjuk hozzá a lisztet, majd lisztezett felületen gyúrjuk össze a tésztát.

    Az összegyúrt tésztát osszuk el hat egyenlő részre, majd formázzunk gombócokat.

    A gombócokat egyesével két sütőpapír között nyújtsuk vékony téglalapokká. Érezni fogod, amikor már nem bírod nyújtani tovább anélkül, hogy szakadna.

    Sütőpapírral tepsire tesszük, majd 180 fokon 7-8 perc alatt gyönyörű barnára sütjük őket.

    Egy spatulával nyúljunk alájuk, lazítsuk fel a lapokat, majd egymásra téve hagyjuk őket kihűlni.

    Krém:

    A krémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel.

    A többi tejet egy lábasban tegyük fel melegedni.

    Amikor meleg, keverjük bele a pudingos alapot, majd állandó keverés mellett sűrítsük be.

    Celfonánnal lefedve teljesen hűtsük ki és egy úttal vegyük ki a margarint/vajat a hűtőből, hogy mikor összekeverjük egy hőmérsékletűek legyenek.

    A kihűlt pudingot keverjük át robotgéppel csomómentesre, majd a vajat is habosítsuk ki.

    Keverjük össze a kettőt és folyassuk hozzá a karamellt.

    Összeállítás:

    5 lapot töltünk be, egyet meglocsolunk konyakkal, majd összetörjük,

    Egy tálcára tegyünk egy tésztalapot.

    Locsoljuk meg konyakkal, hagyjuk, hogy kissé beszívja.

    Kenjük meg vékonyan krémmel, majd folytassuk, míg el nem fogynak a lapok. A tetejére egy nagyon vékony réteg krémet kenünk és azt megszórjuk a konyakkal itatott, tört tésztalappal.

    Hűtőben hagyjuk legalább egy éjszakát, míg összeérnek az ízek, megpuhulnak a lapok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá