Chouquettes recept

Hozzávalók:
- 250 g víz
- 80 g vaj
- 1 csipet só
- 125 g finomliszt
- 3-4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Díszítéshez:
- jégcukor
Elkészítése:
Tészta:
A vizet, vajat és a sót egy kisebb edénybe mérjük és összeforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet is. Összekeverjük, össze fog állni és folyamatosan keverjük és kb 5 percig “főzzük”.
Ezután levesszük a fűzről és kihűtjük.
Amikor a lisztes massza kihűlt, akkor hozzáadunk egy tojást és alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadunk még egyet és ezzel is jól elkeverjük. 3 tojásra biztosan szükségünk lesz, de ez nagyban függ a tojások méretétől is. A tésztának kissé nehezen, de le kell folynia a fakanálról. Az is előfordulhat hogy azükségünk lesz még tojásra, de nem az egészre. Ekkor egy kis edénykébe üssünk fel egy tojást, verjük fel és kb felét öntsük hozzá a tésztához és keverjük össze, ezzel beállítva a tészta tökéletes állagát.
Formázás:
A tésztát szedjük egy sima csővel ellátott habzsákba és kicsi, kb diónyi halmokat nyomjunk a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire. A maradék tojással kissé kenjük le a felületüket (ha nincs maradék tojás, akkor spricceljük le kevés vízzel), majd szórjuk meg jégcukorral.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ezt a fánkot a franciák töltetlenül fogyasztják.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »