Boszorkány ujjak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 20 dkg darált mandula
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 35-40 db (kb 5 dkg) egész mandula
- 1 tábla olvasztott étcsokoládé
Elkészítése:
A lisztet, a vajat, a darált mandulát, a cukrot és a tojásokat összegyúrjuk.
A tésztából ujjnyi vastag, kb 10 cm-es rudakat sodrunk.
A rudak közepére bütyköt formázunk, ujj formájúra alakítjuk és késsel barázdákat húzunk rájuk. Az ujjak végére egész mandulaszeleteket nyomkodunk.
Az ujjakat előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 perc alatt megsütjük.
A mandulaszemeket sütés után olvasztott csokival kenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










