Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halloweeni csokikoponyás muffin recept

Halloweeni csokikoponyás muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
18 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 18 db muffinhoz:
    Tésztához:

    • 215 g liszt
    • 200 g kristálycukor
    • 170 g puha margarin
    • 177 ml író (joghurt vagy kefír is jó)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 g kakaópor
    • 2 tk vaníliaaroma
    • 1/4 tk szódabikarbóna
    • 1/4 tk só
    • 1 tk sütőpor
    • piros ételfesték

    Töltelék:

    • eperdzsem
    • piros ételfesték

    Díszítés:

    • 500 ml curkászhab vagy habtejszín
    • 200 g étcsokoládé
    • lüszter pumpás ételcsillám
    • 6 db-os koponya alakú szilikon forma
    • 6 ek kakaópor + a szóráshoz

    Elkészítése:

    A margarint és a cukrot egy tálba öntjük és elektromos habverővel kihabosítjuk. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, 1 percig verjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük az aromát, az írót és az ételfestéket, majd az egészet jól összedolgozzuk.

    Egy másik edényben elkeverjük a többbi száraz hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.

    Muffinpapírral bélelt formákba töltjük, majd előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.

    Amikor kihűlt, akkor a közepükből kivágunk egy-egy ujjnyi vastag és mély darabot (itt fém kürtőcske formát használtam), majd pici ételfestékkel elkevert eper dzsemmel töltjük meg.

    A habtejszínhez 6 ek kakaóport keverünk, felverjük, majd csillagvégű habzsákból halmokat nyomunk a muffinok tetejére.

    A koponyás formákba 2-2-t fújunk a lüszter porból, majd olvasztott csokoládét kanalazunk bele és fagyasztóba téve hagyjuk teljesen megdermedni. Amikor elkészült, a kakaós habok tetejébe nyomunk egyet-egyet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá