Halloweeni csokikoponyás muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
18 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 18 db muffinhoz:
Tésztához:

  • 215 g liszt
  • 200 g kristálycukor
  • 170 g puha margarin
  • 177 ml író (joghurt vagy kefír is jó)
  • 3 tojás
  • 5 g kakaópor
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk só
  • 1 tk sütőpor
  • piros ételfesték

Töltelék:

  • eperdzsem
  • piros ételfesték

Díszítés:

  • 500 ml curkászhab vagy habtejszín
  • 200 g étcsokoládé
  • lüszter pumpás ételcsillám
  • 6 db-os koponya alakú szilikon forma
  • 6 ek kakaópor + a szóráshoz

Elkészítése:

A margarint és a cukrot egy tálba öntjük és elektromos habverővel kihabosítjuk. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, 1 percig verjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük az aromát, az írót és az ételfestéket, majd az egészet jól összedolgozzuk.

Egy másik edényben elkeverjük a többbi száraz hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.

Muffinpapírral bélelt formákba töltjük, majd előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.

Amikor kihűlt, akkor a közepükből kivágunk egy-egy ujjnyi vastag és mély darabot (itt fém kürtőcske formát használtam), majd pici ételfestékkel elkevert eper dzsemmel töltjük meg.

A habtejszínhez 6 ek kakaóport keverünk, felverjük, majd csillagvégű habzsákból halmokat nyomunk a muffinok tetejére.

A koponyás formákba 2-2-t fújunk a lüszter porból, majd olvasztott csokoládét kanalazunk bele és fagyasztóba téve hagyjuk teljesen megdermedni. Amikor elkészült, a kakaós habok tetejébe nyomunk egyet-egyet.