Almás pite macaron kekszes héjakkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Héjak:
- 100 g darált kakaós keksz
- 100 g porcukor
- 80 g
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 100 g cukor
Töltelék:
- 150 g mascarpone
- 150 g fehércsoki
- ízlés szerint fahéj
- natúr almapüré
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk vagy késes aprítóba tesszük és nagyon finomra őröljük. Hozzáadjuk a porcukrot és ezzel is átforgatjuk.
A kekszes-porcukros keveréket alaposan átszitáluk.
Amíg szitálunk, addig a tojásfehérjét a cukorral nagyon keményre felverjük. Ehhez jó, ha van egy álványos gépünk.
Az átszitált kekszhez adjuk a hab kb 1/3-át, majd ha már nem tudjuk tovább keverni, akkor újabb 1/3-ot dolgozunk hozzá mostmár jóval óvatosabban. Végül az utolsó adag habbal is összedolgozzuk. Addig keverjük, amíg kissé folyós nem lesz és terül, de csak kicsit!
Az alapot egy habzsákba töltjük és szilikonos sütőpapírra kb nagyából egyforma halmokat próbálunk nyomni. Ehhez használhatunk sablon, szlikonos sütőlapot. Addig hagyjuk száradni a héjakat, amíg hozzáérve már nem ragad az ujjunkhoz.
130 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel szárítjuk kb 15-20 percig. Csak akkor szedjük le a sütőpapírról, ha már teljesen kihűltek!
A krémhez a csokit felolvasztjuk, majd a mascarponéval és a fahéjjal alaposan kihabosítjuk. A krémet habzsákba töltjük.
Egy-egy nagyjából egyforma héjat összepárosítunk. AZ egyik héjra körben a szélére nyomunk a mascarponés krémből. A közepére, ami üresen maradt oda almapürét öltünk, majd rátesszük a másik héjat óvatosan és kissé összenyomjuk. A maradék héjakat is így töltjük be.
Dobozba tesszük a kész macaronokat és hűtőben tároljuk. 2-3 nap alatt szépen összepuhulnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »