Krémsajtos-áfonyás piskótatekercs recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- csipet só
Krém:
- 25 dkg krémtúró
- 12 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 10 porcukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
- áfonyalekvár
Elkészítése:
Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani robotgéppel. Amikor már kezd habosodni, akkor kanalanként adjuk hozzá a cukrot és addig keverjük magas fokozaton, amíg a torfogata megháromszorozódik és ki nem fehéredik.
Ezután hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd egy spatula vagy kézi habverő segítségével óvatosan beleforgatjuk.
Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe (44*38 cm) öntjük a piskótamasszát és 180 fokra melegített sütőben alsó-felső sütéssel kb 20 perc alatt megsütjük a lapot. Tűpróbát végezzünk!
A megsült lapot még melegen felcsavarjuk és így hagyjuk kihűlni.
Amíg a piskóta hűl, addig elkészítjük a krémet. A túrót, a mascarponét és a porcukrot sima krémmé keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a krémsajtos keverékkel.
A piskótát kitekerjük. Lehúzzuk róla a papírt. Alaposan megkenjük lekvárral, majd rákenjük a krémsajtos töltelék felét. Feltekerjük és a maradék töltelékkel bevonjuk. A tetejére szórhatunk reszelt csokit.