Zita szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 ek porcukor
- 6 ek víz
- 2 ek. kakaópor
- 15 dkg darált dió
- 6 ek liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- rum mennyisége ízlés szerint
- 35 dkg gesztenyemassza
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 3 dl tej
A bevonáshoz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 ek. olaj
Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.
A tészta masszát kétfelé vesszük.
25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
Krém készítése:
A margarin a porcukorral, rummal kikeverjük. Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal. Porcukorral is megszórhatjuk vagy csokival bevonjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »