Zita szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojássárgája
  • 6 ek porcukor
  • 6 ek víz
  • 2 ek. kakaópor
  • 15 dkg darált dió
  • 6 ek liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 6 db tojásfehérje kemény habja

Krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • rum mennyisége ízlés szerint
  • 35 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 ek liszt
  • 3 dl tej

A bevonáshoz:

  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 2 ek. olaj

Elkészítése:

A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük.

Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.

A tészta masszát kétfelé vesszük.

25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.

Krém készítése:

A margarin a porcukorral, rummal kikeverjük. Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.

A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.

Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal. Porcukorral is megszórhatjuk vagy csokival bevonjuk.