Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tonkababos márványos szelet recept

Tonkababos márványos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál olaj
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 púpos teáskanál sütőpor
    • 2 evőkanál holland kakaópor

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 1 és fél csomag főzős vaníliás pudingpor (60 g)
    • 3 reszelésnyi tonkabab (opcionális)
    • 2 csipet vaníliaőrlemény (vagy vaníliás cukor vagy aroma)
    • 15 dkg vaj
    • 12 dkg porcukor

    Díszítéshez:

    • 1 dl állati tejszín (30%)
    • 1 dl növényi habalap (pl. Hulala)
    • 3 dkg étcsokoládé
    • 1 teáskanál étolaj

    Elkészítése

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a cukorral és az olajjal habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgájákhoz forgatjuk. A lisztet a sütőporral összeszitáljuk, és fokozatosan a tojásos masszához keverjük. A tésztát 2/3-1/3 arányban elosztjuk, és a nagyobb részbe óvatosan beleforgatjuk a kakaóport.

    Egy 30×22 cm-es tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, majd csíkozva beleöntjük a kétféle tésztát. Egy fakanállal finoman egymásba húzzuk őket, hogy márványos hatást érjünk el. Az oldalakat kb. 1 cm magasan felhúzogatjuk a tésztával. A piskótát 20-25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.

    A krémhez a tej 80%-át melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a reszelt tonkababot és a vaníliát. A maradék tejben elkeverjük a pudingport, majd amikor a lábasban lévő tej forrni kezd, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük, és besűrítjük. Celofánnal lefedve hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, csomómentesre kevert pudingot, és alaposan összedolgozzuk. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

    A tejszíneket összeöntjük, és kemény habbá verjük. Ezzel díszítjük a sütemény tetejét. Az étcsokoládét megolvasztjuk, elkeverjük benne az étolajat, majd a tejszínhab tetejét csíkozzuk vele. Hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek