Tonkababos márványos szelet recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- 6 evőkanál liszt
- 1 púpos teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál holland kakaópor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 1 és fél csomag főzős vaníliás pudingpor (60 g)
- 3 reszelésnyi tonkabab (opcionális)
- 2 csipet vaníliaőrlemény (vagy vaníliás cukor vagy aroma)
- 15 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
Díszítéshez:
- 1 dl állati tejszín (30%)
- 1 dl növényi habalap (pl. Hulala)
- 3 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál étolaj
Elkészítése
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a cukorral és az olajjal habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgájákhoz forgatjuk. A lisztet a sütőporral összeszitáljuk, és fokozatosan a tojásos masszához keverjük. A tésztát 2/3-1/3 arányban elosztjuk, és a nagyobb részbe óvatosan beleforgatjuk a kakaóport.
Egy 30×22 cm-es tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, majd csíkozva beleöntjük a kétféle tésztát. Egy fakanállal finoman egymásba húzzuk őket, hogy márványos hatást érjünk el. Az oldalakat kb. 1 cm magasan felhúzogatjuk a tésztával. A piskótát 20-25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.
A krémhez a tej 80%-át melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a reszelt tonkababot és a vaníliát. A maradék tejben elkeverjük a pudingport, majd amikor a lábasban lévő tej forrni kezd, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük, és besűrítjük. Celofánnal lefedve hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, csomómentesre kevert pudingot, és alaposan összedolgozzuk. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.
A tejszíneket összeöntjük, és kemény habbá verjük. Ezzel díszítjük a sütemény tetejét. Az étcsokoládét megolvasztjuk, elkeverjük benne az étolajat, majd a tejszínhab tetejét csíkozzuk vele. Hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »