Puncsos kekszes süti recept
Hozzávalók egy 30*30 cm-es süteményhez:
Tészta:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g porcukor
- 80 g puha zsír
- 3 ek kakaópor
- 5 ek tej
- fél csomag sütőpor
- 450-500 g finomliszt (a liszt minőségétől függően)
Krém:
- 3 csomag puncsízű pudingpor
- 3 ek liszt
- 1,5 l tej
- 6 ek cukor
- 25 dkg margarin
Továbbá:
- kb 50 dkg vajas vagy háztartási keksz
- 200 g étcsokoládé
- 6 ek olaj
Tészta elkészítése:
A tojásokat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a puha zsírt és a tejet, és alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, és robotgéppel összedolgozzuk a tésztát. Amikor már kezd összeállni, kézzel fejezzük be a munkát, hogy a tészta ne legyen ragacsos, de könnyen nyújtható maradjon. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis lisztet.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, mindegyiket külön-külön kinyújtjuk. Ha egyszerűsíteni szeretnénk a folyamatot, a tésztákat sütőpapíron nyújthatjuk ki, majd áthúzzuk őket a tepsi hátoldalára, ahol egyenként 6-8 perc alatt megsütjük.
Krém elkészítése:
A pudingporokat, a lisztet és a cukrot összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. A keveréket sűrűre főzzük, majd amikor már langyosra hűlt, hozzáadjuk az apróra vágott margarint, és kihabosítjuk a krémet, hogy sima és könnyed legyen.
A sütemény összeállítása:
Az első lapot egy tálcára helyezzük, majd rákenjük a krém negyedét. Ezt kekszekkel borítjuk be, majd újabb réteg krémet kenünk rá. Rátesszük a második lapot, amelyre a maradék krém felét kenjük, majd ismét kekszek következnek, végül a maradék krémet kenjük rá. A süteményt az utolsó lappal zárjuk le, és óvatosan lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy a rétegek jól összeálljanak.
Tipp: A hűtés után a süteményt könnyebb szeletelni, és még finomabb lesz!