Puncsos kekszes süti recept

Hozzávalók egy 30*30 cm-es süteményhez:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g porcukor
- 80 g puha zsír
- 3 ek kakaópor
- 5 ek tej
- fél csomag sütőpor
- 450-500 g finomliszt (a liszt minőségétől függően)
Krém:
- 3 csomag puncsízű pudingpor
- 3 ek liszt
- 1,5 l tej
- 6 ek cukor
- 25 dkg margarin
Továbbá:
- kb 50 dkg vajas vagy háztartási keksz
- 200 g étcsokoládé
- 6 ek olaj
Tészta elkészítése:
A tojásokat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a puha zsírt és a tejet, és alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, és robotgéppel összedolgozzuk a tésztát. Amikor már kezd összeállni, kézzel fejezzük be a munkát, hogy a tészta ne legyen ragacsos, de könnyen nyújtható maradjon. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis lisztet.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, mindegyiket külön-külön kinyújtjuk. Ha egyszerűsíteni szeretnénk a folyamatot, a tésztákat sütőpapíron nyújthatjuk ki, majd áthúzzuk őket a tepsi hátoldalára, ahol egyenként 6-8 perc alatt megsütjük.
Krém elkészítése:
A pudingporokat, a lisztet és a cukrot összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. A keveréket sűrűre főzzük, majd amikor már langyosra hűlt, hozzáadjuk az apróra vágott margarint, és kihabosítjuk a krémet, hogy sima és könnyed legyen.
A sütemény összeállítása:
Az első lapot egy tálcára helyezzük, majd rákenjük a krém negyedét. Ezt kekszekkel borítjuk be, majd újabb réteg krémet kenünk rá. Rátesszük a második lapot, amelyre a maradék krém felét kenjük, majd ismét kekszek következnek, végül a maradék krémet kenjük rá. A süteményt az utolsó lappal zárjuk le, és óvatosan lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy a rétegek jól összeálljanak.
Tipp: A hűtés után a süteményt könnyebb szeletelni, és még finomabb lesz!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »