Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos kekszes süti recept

Puncsos kekszes süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30*30 cm-es süteményhez:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g porcukor
    • 80 g puha zsír
    • 3 ek kakaópor
    • 5 ek tej
    • fél csomag sütőpor
    • 450-500 g finomliszt (a liszt minőségétől függően)

    Krém:

    • 3 csomag puncsízű pudingpor
    • 3 ek liszt
    • 1,5 l tej
    • 6 ek cukor
    • 25 dkg margarin

    Továbbá:

    • kb 50 dkg vajas vagy háztartási keksz
    • 200 g étcsokoládé
    • 6 ek olaj

    Tészta elkészítése:

    A tojásokat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a puha zsírt és a tejet, és alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, és robotgéppel összedolgozzuk a tésztát. Amikor már kezd összeállni, kézzel fejezzük be a munkát, hogy a tészta ne legyen ragacsos, de könnyen nyújtható maradjon. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis lisztet.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, mindegyiket külön-külön kinyújtjuk. Ha egyszerűsíteni szeretnénk a folyamatot, a tésztákat sütőpapíron nyújthatjuk ki, majd áthúzzuk őket a tepsi hátoldalára, ahol egyenként 6-8 perc alatt megsütjük.

    Krém elkészítése:

    A pudingporokat, a lisztet és a cukrot összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. A keveréket sűrűre főzzük, majd amikor már langyosra hűlt, hozzáadjuk az apróra vágott margarint, és kihabosítjuk a krémet, hogy sima és könnyed legyen.

    A sütemény összeállítása:

    Az első lapot egy tálcára helyezzük, majd rákenjük a krém negyedét. Ezt kekszekkel borítjuk be, majd újabb réteg krémet kenünk rá. Rátesszük a második lapot, amelyre a maradék krém felét kenjük, majd ismét kekszek következnek, végül a maradék krémet kenjük rá. A süteményt az utolsó lappal zárjuk le, és óvatosan lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy a rétegek jól összeálljanak.

    Tipp: A hűtés után a süteményt könnyebb szeletelni, és még finomabb lesz!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá