Puncsos kekszes süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 30*30 cm-es süteményhez:
Tészta:

  • 2 tojás
  • 150 g porcukor
  • 80 g puha zsír
  • 3 ek kakaópor
  • 5 ek tej
  • fél csomag sütőpor
  • 450-500 g finomliszt (a liszt minőségétől függően)

Krém:

  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 3 ek liszt
  • 1,5 l tej
  • 6 ek cukor
  • 25 dkg margarin

Továbbá:

  • kb 50 dkg vajas vagy háztartási keksz
  • 200 g étcsokoládé
  • 6 ek olaj

Tészta elkészítése:

A tojásokat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a puha zsírt és a tejet, és alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, és robotgéppel összedolgozzuk a tésztát. Amikor már kezd összeállni, kézzel fejezzük be a munkát, hogy a tészta ne legyen ragacsos, de könnyen nyújtható maradjon. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis lisztet.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, mindegyiket külön-külön kinyújtjuk. Ha egyszerűsíteni szeretnénk a folyamatot, a tésztákat sütőpapíron nyújthatjuk ki, majd áthúzzuk őket a tepsi hátoldalára, ahol egyenként 6-8 perc alatt megsütjük.

Krém elkészítése:

A pudingporokat, a lisztet és a cukrot összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. A keveréket sűrűre főzzük, majd amikor már langyosra hűlt, hozzáadjuk az apróra vágott margarint, és kihabosítjuk a krémet, hogy sima és könnyed legyen.

A sütemény összeállítása:

Az első lapot egy tálcára helyezzük, majd rákenjük a krém negyedét. Ezt kekszekkel borítjuk be, majd újabb réteg krémet kenünk rá. Rátesszük a második lapot, amelyre a maradék krém felét kenjük, majd ismét kekszek következnek, végül a maradék krémet kenjük rá. A süteményt az utolsó lappal zárjuk le, és óvatosan lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy a rétegek jól összeálljanak.

Tipp: A hűtés után a süteményt könnyebb szeletelni, és még finomabb lesz!