Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagyiféle méteres kalács recept

Nagyiféle méteres kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    A tésztához

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor (porcukor vagy kristálycukor)
    • 1,5 dl olaj
    • 1,5 dl langyos víz
    • 38 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 evőkanál kakaópor

    A töltelékhez

    • 2 csomag puncs ízű pudingpor
    • 7 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 rumaroma

    A tetejére

    • olvasztott tortabevonó

    Elkészítés

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd simára dolgozzuk.

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatos, forgató mozdulatokkal a masszához keverjük, hogy a tészta levegős maradjon.

    A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport. Egy kivajazott, szükség esetén sütőpapírral bélelt őzgerincformában először a világos, majd a kakaós tésztát külön-külön megsütjük. A sütést tűpróbával ellenőrizzük, majd a tésztákat teljesen kihűtjük.

    A krémhez a puncs pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a rumaromával kikeverjük, és a kihűlt pudinghoz dolgozzuk, amíg sima, kenhető krémet kapunk.

    A kihűlt világos és kakaós tésztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Felváltva egy világos és egy kakaós szeletet a krémmel összeragasztunk, így állítjuk össze a süteményt.

    A tetejét olvasztott tortabevonóval vonjuk be, majd hűvös helyen hagyjuk, hogy a bevonat megszilárduljon.

    Tipp

    A sütemény akkor szeletelhető a legszebben, ha legalább néhány órát pihen. Vágáshoz érdemes éles kést használni, amelyet forró vízbe mártunk és szárazra törlünk minden szelet előtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek