Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg cukor
    • 6 dkg vaj
    • 3 evőkanál méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál tej
    • 40 dkg liszt
    • 1 teáskanál szódabikarbóna

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 3 evőkanál búzadara
    • csipet só
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg teavaj

    Lapok közé:

    • lekvár

    Tetejére:

    • csokimáz (10 dkg ét vagy tejcsoki és 1 dl habtejszín összeolvasztva) vagy porcukor

    Elkészítése:

    Gőz felett összeolvasztjuk a cukrot, vajat, mézet, felvert tojásokat és a tejet.

    Ha homogén a keverék, akkor még melegen hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összegyúrjuk.

    A kész tésztát 4 részre osztjuk. A tésztákat egyenként kb 25*35 cm-es lapokká nyújtjuk és áthúzzuk sütőpapírra, majd tepsi hátán, 180 fokra melegített sütőben kb 8-10 perc alatt egyenként megsütjük a lapokat.

    A krémhez a tejben felfőzzük a búzadarát a sóval, majd kihűtjük. Közben a vajat kibaosítjuk a cukorral, majd összekeverjük a kihűlt búzadarás krémmel.

    Ha készí krém, összeállítjuk a sütit. Lap, krém fele, lap, lekvár jó vastagon, lap, krém másik fele és végül az utolsó lap. Tetejére tehetünk csokimázat vagy megszórhatjuk porcukorral.

    Egy éjszakára hűvös helyre tesszeük, másnap szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá