Mézes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 3 evőkanál méz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál tej
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Krém:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál búzadara
- csipet só
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg teavaj
Lapok közé:
- lekvár
Tetejére:
- csokimáz (10 dkg ét vagy tejcsoki és 1 dl habtejszín összeolvasztva) vagy porcukor
Elkészítése:
Gőz felett összeolvasztjuk a cukrot, vajat, mézet, felvert tojásokat és a tejet.
Ha homogén a keverék, akkor még melegen hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összegyúrjuk.
A kész tésztát 4 részre osztjuk. A tésztákat egyenként kb 25*35 cm-es lapokká nyújtjuk és áthúzzuk sütőpapírra, majd tepsi hátán, 180 fokra melegített sütőben kb 8-10 perc alatt egyenként megsütjük a lapokat.
A krémhez a tejben felfőzzük a búzadarát a sóval, majd kihűtjük. Közben a vajat kibaosítjuk a cukorral, majd összekeverjük a kihűlt búzadarás krémmel.
Ha készí krém, összeállítjuk a sütit. Lap, krém fele, lap, lekvár jó vastagon, lap, krém másik fele és végül az utolsó lap. Tetejére tehetünk csokimázat vagy megszórhatjuk porcukorral.
Egy éjszakára hűvös helyre tesszeük, másnap szeletelve kínáljuk.