Mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mézes krémes

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 3 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 40 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Krém:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál búzadara
  • csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg teavaj

Lapok közé:

  • lekvár

Tetejére:

  • csokimáz (10 dkg ét vagy tejcsoki és 1 dl habtejszín összeolvasztva) vagy porcukor

Elkészítése:

Gőz felett összeolvasztjuk a cukrot, vajat, mézet, felvert tojásokat és a tejet.

Ha homogén a keverék, akkor még melegen hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összegyúrjuk.

A kész tésztát 4 részre osztjuk. A tésztákat egyenként kb 25*35 cm-es lapokká nyújtjuk és áthúzzuk sütőpapírra, majd tepsi hátán, 180 fokra melegített sütőben kb 8-10 perc alatt egyenként megsütjük a lapokat.

A krémhez a tejben felfőzzük a búzadarát a sóval, majd kihűtjük. Közben a vajat kibaosítjuk a cukorral, majd összekeverjük a kihűlt búzadarás krémmel.

Ha készí krém, összeállítjuk a sütit. Lap, krém fele, lap, lekvár jó vastagon, lap, krém másik fele és végül az utolsó lap. Tetejére tehetünk csokimázat vagy megszórhatjuk porcukorral.

Egy éjszakára hűvös helyre tesszeük, másnap szeletelve kínáljuk.