Marlenka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 ek méz
- 10 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos ek szódabikarbóna
- 1/2 ek 20 %-os ecet
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
- 1 l tejből készült karamell (kb 50 dkg)
Elkészítése:
Tészta:
Egy hőálló tálba tegyük bele a margarint, a mézet, a porcukrot és a kissé felvert egész tojásokat, majd vízgőz fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk fel.
Amikor teljesen folyós, akkor vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra.
A szódabikarbónát keverjük össze az ecettel, majd keverjük a langyosra hűlt masszához. Ezután adjuk hozzá a lisztet, majd lisztezett felületen gyúrjuk össze a tésztát.
Osszuk el hat egyenlő részre, majd formázzunk gombócokat. Ezután egyesével, enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki, majd helyezzük a tepsi hátára.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat.
Karamell:
1 liter zsíros tejet öntsünk egy edénybe, majd keverjünk hozzá 30 dkg kristálycukrot, 1/2 kávéskanál szódabikarbónát és 2 doboz vaníliaaromát.
Nagy lángon állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd vegyük kisebb lángra és kb két-három óra alatt szép lassan főzzük sűrűre. Nekem három óráig tartott.
Főzés közben 10 percenként kézi habverővel keverjük alaposan át.
Krém:
A pudingport keverjük simára kevés tejjel, majd keverjük hozzá a maradék meleg tejhez, főzzük pár perc alatt sűrűre, majd kihűtjük.
A vajhoz/margarinhoz adjuk apránként a kihűlt pudingot és robotgéppel keverjük simára. Ezután kanalanként hozzákeverjük a karamellt, majd a darált diót is apránként hozzáadjuk, majd jó habosra keverjük az egészet.
Összeállítás:
A lapokra rákenjük egyenlő arányban a krémet. A kész süti tetejére is kenünk vékonyan, majd megszórjuk darált dióval. Olvasztott csokit csurgathatunk rá, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük vagy hűvös helyre.
Másnap szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »