Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos Duna-hullám szelet recept

Mákos Duna-hullám szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 25 dkg cukrozott darált mák
    • 1 doboz 850ml-es őszibarack befőtt

    Krémhez:

    • 1 ek étkezési zselatin
    • 2,5 dl habtejszín
    • 20 dkg túró
    • 5 dkg porcukor/cukor ízlés szerint,ki milyen édesen szereti/
    • reszelt citromhéj

    A mázhoz:

    • 15 dkg tortabevonó csoki
    • 1 ek étolaj

    Díszítéshez:

    • tejszín
    • 3db fél barack

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit elektromos habverővel habosra keverjük a mák kivételével.
    A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A masszát ketté vesszük,a sárga masszát a tepsibe simítjuk,a másik felébe belekeverjük a mákot és a sárgára simítjuk. A barackból 3db-ot a díszítéshez félre teszünk,a többit a tésztára rakjuk és a sütőben megsütjük. 200 fokon legalább fél órán keresztül sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük.
    Közben elkészítjük a krémet:a habtejszínt keményre verjük,közben hozzáadagoljuk a cukrot,hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott zselatint és a túrót,ízesítjük reszelt citromhéjjal. A kihűlt tésztára kenjük.
    Betesszük 1 órára dermedni a hűtőbe.
    Máz:vízgőz felett a csokit az olajjal megolvasztjuk és a tésztára kenjük. Villával hullámokat húzunk.
    Tetszés szerint díszítjük. Nagyon finom süti.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá