Mákos Duna-hullám szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg cukrozott darált mák
  • 1 doboz 850ml-es őszibarack befőtt

Krémhez:

  • 1 ek étkezési zselatin
  • 2,5 dl habtejszín
  • 20 dkg túró
  • 5 dkg porcukor/cukor ízlés szerint,ki milyen édesen szereti/
  • reszelt citromhéj

A mázhoz:

  • 15 dkg tortabevonó csoki
  • 1 ek étolaj

Díszítéshez:

  • tejszín
  • 3db fél barack

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit elektromos habverővel habosra keverjük a mák kivételével.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A masszát ketté vesszük,a sárga masszát a tepsibe simítjuk,a másik felébe belekeverjük a mákot és a sárgára simítjuk. A barackból 3db-ot a díszítéshez félre teszünk,a többit a tésztára rakjuk és a sütőben megsütjük. 200 fokon legalább fél órán keresztül sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük.
Közben elkészítjük a krémet:a habtejszínt keményre verjük,közben hozzáadagoljuk a cukrot,hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott zselatint és a túrót,ízesítjük reszelt citromhéjjal. A kihűlt tésztára kenjük.
Betesszük 1 órára dermedni a hűtőbe.
Máz:vízgőz felett a csokit az olajjal megolvasztjuk és a tésztára kenjük. Villával hullámokat húzunk.
Tetszés szerint díszítjük. Nagyon finom süti.