Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magas Tátra recept

Magas Tátra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Lapokhoz:

    • 4 dl víz
    • 25 dkg zsír
    • 40 dkg liszt
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 2 cs főzés nélküli (hidegen keverhető) csokis/mogyorós krémpor
    • 1 dl víz
    • 1 cs zselatin
    • 6 dl tej
    • fél l habtejszín

    Tetejére:

    • tortabevonó

    Elkészítése:

    2 dl vizet elkezdünk forralni 12,5 dkg zsírral, majd ha már elolvadt akkor hozzáadjuk a lisztet is és addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve egyenként belekeverjük gépi habverővel a tojásokat.

    Ha ez kész akkor egy közepes tepsit (35*20 cm) alaposan kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a massza felét és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a lapot.

    A maradék tésztából sütünk egy másik lapot ugyanígy.

    A krémhez a tejben a leírás szerint elkeverjük a krémport. A vízben feloldjuk a zselatint és addig melegítjük, amíg el nem olvad. Ha kezd kihűlni akkor hozzákeverjük a krémhez.

    Az alsó lapra rákenjük a krémet, majd erre rásimítjuk a keményre felvert tejszínt és befedjük a maradék lappal. A tetejét olvasztott tortabevonóval díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá