Magas Tátra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Magas Tátra

Hozzávalók:
Lapokhoz:

  • 4 dl víz
  • 25 dkg zsír
  • 40 dkg liszt
  • 10 tojás

Krém:

  • 2 cs főzés nélküli (hidegen keverhető) csokis/mogyorós krémpor
  • 1 dl víz
  • 1 cs zselatin
  • 6 dl tej
  • fél l habtejszín

Tetejére:

  • tortabevonó

Elkészítése:

2 dl vizet elkezdünk forralni 12,5 dkg zsírral, majd ha már elolvadt akkor hozzáadjuk a lisztet is és addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve egyenként belekeverjük gépi habverővel a tojásokat.

Ha ez kész akkor egy közepes tepsit (35*20 cm) alaposan kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a massza felét és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a lapot.

A maradék tésztából sütünk egy másik lapot ugyanígy.

A krémhez a tejben a leírás szerint elkeverjük a krémport. A vízben feloldjuk a zselatint és addig melegítjük, amíg el nem olvad. Ha kezd kihűlni akkor hozzákeverjük a krémhez.

Az alsó lapra rákenjük a krémet, majd erre rásimítjuk a keményre felvert tejszínt és befedjük a maradék lappal. A tetejét olvasztott tortabevonóval díszíthetjük.