Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Letti szelet recept

Letti szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 25×35 cm-es tepsihez:

    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg puha vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1,5 ek kakaó
    • 2 tk fahéj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél csomag sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 60 g darált dió
    • 3 ek tejföl

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 3,5 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg puha vaj
    • (1 dl krémlikőr)
    • 4 ek tejszín

    Továbbá:

    • 60g tejcsokoládé

    Elkészítése:

    A tejben csomómentesre keverjük a tojást, a cukrot és a vaníliás pudingport, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.

    Még melegen hozzákeverjük a vajat, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a krémlikőrt és a tejszínt is.

     

    A tésztához a vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgájait, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a fahéjat és a sütőport. A masszát csomómentesre keverjük, majd a végén hozzáadjuk a darált diót és a tejfölt is.

    Hozzáadagoljuk a lisztet és puha tésztát gyúrunk belőle.

    Négy egyenlőre részre osztjuk és 25×35 cm-es tepsi alján, 180 fokon 8 percig sütjük.

    Ha kihűltek a lapok megtöltjük őket, az utolsó lapra is krémet kenünk, majd megszórjuk reszelt csokival

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá