Letti szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 25×35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1,5 ek kakaó
- 2 tk fahéj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél csomag sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 60 g darált dió
- 3 ek tejföl
Krém:
- 8 dl tej
- 20 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3,5 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg puha vaj
- (1 dl krémlikőr)
- 4 ek tejszín
Továbbá:
- 60g tejcsokoládé
Elkészítése:
A tejben csomómentesre keverjük a tojást, a cukrot és a vaníliás pudingport, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Még melegen hozzákeverjük a vajat, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a krémlikőrt és a tejszínt is.
A tésztához a vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgájait, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a fahéjat és a sütőport. A masszát csomómentesre keverjük, majd a végén hozzáadjuk a darált diót és a tejfölt is.
Hozzáadagoljuk a lisztet és puha tésztát gyúrunk belőle.
Négy egyenlőre részre osztjuk és 25×35 cm-es tepsi alján, 180 fokon 8 percig sütjük.
Ha kihűltek a lapok megtöltjük őket, az utolsó lapra is krémet kenünk, majd megszórjuk reszelt csokival