Letti szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 25×35 cm-es tepsihez:

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 ek kakaó
  • 2 tk fahéj
  • 2 tojássárgája
  • fél csomag sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 60 g darált dió
  • 3 ek tejföl

Krém:

  • 8 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg puha vaj
  • (1 dl krémlikőr)
  • 4 ek tejszín

Továbbá:

  • 60g tejcsokoládé

Elkészítése:

A tejben csomómentesre keverjük a tojást, a cukrot és a vaníliás pudingport, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.

Még melegen hozzákeverjük a vajat, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a krémlikőrt és a tejszínt is.

 

A tésztához a vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgájait, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a fahéjat és a sütőport. A masszát csomómentesre keverjük, majd a végén hozzáadjuk a darált diót és a tejfölt is.

Hozzáadagoljuk a lisztet és puha tésztát gyúrunk belőle.

Négy egyenlőre részre osztjuk és 25×35 cm-es tepsi alján, 180 fokon 8 percig sütjük.

Ha kihűltek a lapok megtöltjük őket, az utolsó lapra is krémet kenünk, majd megszórjuk reszelt csokival