Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes karamell mázzal recept

Krémes karamell mázzal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl
    • 1 evőkanál ecet
    • csipetnyi só

    Krém:

    • 4 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1,2 liter víz

    Karamellmáz:

    • 16 dkg porcukor
    • 1/2 dl habtejszín
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése

    Tészta

    A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd két egyforma cipóra osztjuk. Fóliába csomagolva 1–2 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen nyújtani.

    A nagy gáztepsi (vagy közepes méretű, peremes tepsi) aljánál kicsit nagyobbra nyújtjuk ki a tésztát külön-külön, sütőpapíron. A lapokat villával megszurkáljuk, mert hajlamosak felpúposodni.

    A nyers lapokat a sütőpapírral együtt a tepsi hátuljára emeljük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, amíg a tetejük enyhén pirul.

    Krém

    A pudingport 10 dkg cukorral és 2 dl vízzel csomómentesre keverjük.

    Egy nagy (legalább 5 literes) lábasban 1 liter vizet forralunk, majd beleöntjük a pudingos keveréket, és sűrűre főzzük.

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, miközben fokozatosan hozzáadagoljuk a 20 dkg porcukrot. A forró pudinghoz több részletben, kézi habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a cukros habot.

    A tepsibe tesszük az egyik tésztalapot, ráöntjük a még meleg krémet, és elegyengetjük. Hűlni hagyjuk.

    Karamellmáz

    A porcukrot egy lábasban világosbarnára olvasztjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, majd a margarint, és sima, sűrű mázzá főzzük.

    A másik tésztalapot megkenjük a karamellmázzal, még melegen felkockázzuk, majd a kihűlt krém tetejére helyezzük.

    A süteményt hideg helyen hagyjuk teljesen megdermedni, ezután szeleteljük.

    Tipp

    A tésztalapok kisebb púposodása természetes ennél a típusú tésztánál, emiatt nem kell aggódni. A krémet érdemes még melegen a tésztára önteni, hogy szépen terüljön. A sütemény másnapra lesz igazán finom, amikor a krém és a tészta teljesen összeér.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek