Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Karamellmáz:
Elkészítése
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd két egyforma cipóra osztjuk. Fóliába csomagolva 1–2 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen nyújtani.
A nagy gáztepsi (vagy közepes méretű, peremes tepsi) aljánál kicsit nagyobbra nyújtjuk ki a tésztát külön-külön, sütőpapíron. A lapokat villával megszurkáljuk, mert hajlamosak felpúposodni.
A nyers lapokat a sütőpapírral együtt a tepsi hátuljára emeljük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, amíg a tetejük enyhén pirul.
A pudingport 10 dkg cukorral és 2 dl vízzel csomómentesre keverjük.
Egy nagy (legalább 5 literes) lábasban 1 liter vizet forralunk, majd beleöntjük a pudingos keveréket, és sűrűre főzzük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, miközben fokozatosan hozzáadagoljuk a 20 dkg porcukrot. A forró pudinghoz több részletben, kézi habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a cukros habot.
A tepsibe tesszük az egyik tésztalapot, ráöntjük a még meleg krémet, és elegyengetjük. Hűlni hagyjuk.
A porcukrot egy lábasban világosbarnára olvasztjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, majd a margarint, és sima, sűrű mázzá főzzük.
A másik tésztalapot megkenjük a karamellmázzal, még melegen felkockázzuk, majd a kihűlt krém tetejére helyezzük.
A süteményt hideg helyen hagyjuk teljesen megdermedni, ezután szeleteljük.
A tésztalapok kisebb púposodása természetes ennél a típusú tésztánál, emiatt nem kell aggódni. A krémet érdemes még melegen a tésztára önteni, hogy szépen terüljön. A sütemény másnapra lesz igazán finom, amikor a krém és a tészta teljesen összeér.