Krémes álom recept

Hozzávalók
Kakaós piskóta (alsó réteg):
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
Világos piskóta (felső réteg):
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Vaníliás főzött krém (középső réteg):
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 15 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
Tejszínhab (felső krémréteg):
- 5 dl habtejszín (min. 30%-os zsírtartalmú)
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló (ha szükséges)
Díszítéshez:
- Olvasztott étcsokoládé vagy kakaópor
- Friss mentalevél (opcionális)
Elkészítés
Kakaós piskóta:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és kakaóporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába, végül hozzáadjuk a fehérjehabot is. Kivajazott/lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben (kb. 25×35 cm) 180°C-on 15–20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Világos piskóta:
Ugyanúgy járunk el, mint a kakaós változatnál, de kakaó nélkül. A második lapot is megsütjük, majd kihűtjük.
Vaníliás főzött krém:
A pudingport kevés tejjel és cukorral csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos keveréket, sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd a vajjal simára keverjük. A kakaós piskótára simítjuk.
A világos piskótalapot a vaníliás krém tetejére fektetjük. A habtejszínt a porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük, majd a piskótára simítjuk.
A tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk vagy kakaóport szitálunk. Friss mentalevéllel díszíthetjük.
Minimum 4 órát, de inkább egy éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »