Krémes álom recept
Hozzávalók
Kakaós piskóta (alsó réteg):
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
Világos piskóta (felső réteg):
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Vaníliás főzött krém (középső réteg):
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 15 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
Tejszínhab (felső krémréteg):
- 5 dl habtejszín (min. 30%-os zsírtartalmú)
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló (ha szükséges)
Díszítéshez:
- Olvasztott étcsokoládé vagy kakaópor
- Friss mentalevél (opcionális)
Elkészítés
Kakaós piskóta:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és kakaóporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába, végül hozzáadjuk a fehérjehabot is. Kivajazott/lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben (kb. 25×35 cm) 180°C-on 15–20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Világos piskóta:
Ugyanúgy járunk el, mint a kakaós változatnál, de kakaó nélkül. A második lapot is megsütjük, majd kihűtjük.
Vaníliás főzött krém:
A pudingport kevés tejjel és cukorral csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos keveréket, sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd a vajjal simára keverjük. A kakaós piskótára simítjuk.
A világos piskótalapot a vaníliás krém tetejére fektetjük. A habtejszínt a porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük, majd a piskótára simítjuk.
A tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk vagy kakaóport szitálunk. Friss mentalevéllel díszíthetjük.
Minimum 4 órát, de inkább egy éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










