Krémes álom recept

Hozzávalók
Kakaós piskóta (alsó réteg):
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
Világos piskóta (felső réteg):
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Vaníliás főzött krém (középső réteg):
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 15 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
Tejszínhab (felső krémréteg):
- 5 dl habtejszín (min. 30%-os zsírtartalmú)
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló (ha szükséges)
Díszítéshez:
- Olvasztott étcsokoládé vagy kakaópor
- Friss mentalevél (opcionális)
Elkészítés
Kakaós piskóta:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és kakaóporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába, végül hozzáadjuk a fehérjehabot is. Kivajazott/lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben (kb. 25×35 cm) 180°C-on 15–20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Világos piskóta:
Ugyanúgy járunk el, mint a kakaós változatnál, de kakaó nélkül. A második lapot is megsütjük, majd kihűtjük.
Vaníliás főzött krém:
A pudingport kevés tejjel és cukorral csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos keveréket, sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd a vajjal simára keverjük. A kakaós piskótára simítjuk.
A világos piskótalapot a vaníliás krém tetejére fektetjük. A habtejszínt a porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük, majd a piskótára simítjuk.
A tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk vagy kakaóport szitálunk. Friss mentalevéllel díszíthetjük.
Minimum 4 órát, de inkább egy éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tiramisu újratöltve: 10 változat, amit ki kell próbálnod legalább egyszer
A tiramisu az egyik legkedveltebb desszert világszerte – krémes, kávés, lág
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös finomság, amit 30 perc alatt elkészíthetsz
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
Tészta, csirke, tejszín – 12 villámgyors vacsi ötlet amit imádni fogsz
Ha szereted a paradicsomos, bazsalikomos, tejszínes vagy sajtos ételeket, a
Tovább olvasom »
Könnyű, krémes, gyümölcsös: 10 pohárdesszert hőség idejére
Amikor tombol a hőség, a nehéz, forró sütemények helyett inkább valami hűsí
Tovább olvasom »
Meggy, cseresznye, ribizli – 14 nyári süti, amiért sorban állnak
Ha nyár, akkor meggy, cseresznye és ribizli – ezek a gyümölcsök igazi sztár
Tovább olvasom »
Szezon kedvence: cukkinis receptek minden mennyiségben
A cukkini igazi jolly joker a konyhában: könnyű, semleges ízű, mégis renget
Tovább olvasom »