Krémes álom

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók
Kakaós piskóta (alsó réteg):

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor

Világos piskóta (felső réteg):

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Vaníliás főzött krém (középső réteg):

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 15 dkg vaj (szobahőmérsékletű)

Tejszínhab (felső krémréteg):

  • 5 dl habtejszín (min. 30%-os zsírtartalmú)
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló (ha szükséges)

Díszítéshez:

  • Olvasztott étcsokoládé vagy kakaópor
  • Friss mentalevél (opcionális)

Elkészítés

Kakaós piskóta:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és kakaóporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába, végül hozzáadjuk a fehérjehabot is. Kivajazott/lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben (kb. 25×35 cm) 180°C-on 15–20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Világos piskóta:

Ugyanúgy járunk el, mint a kakaós változatnál, de kakaó nélkül. A második lapot is megsütjük, majd kihűtjük.

Vaníliás főzött krém:

A pudingport kevés tejjel és cukorral csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos keveréket, sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd a vajjal simára keverjük. A kakaós piskótára simítjuk.

A világos piskótalapot a vaníliás krém tetejére fektetjük. A habtejszínt a porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük, majd a piskótára simítjuk.

A tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk vagy kakaóport szitálunk. Friss mentalevéllel díszíthetjük.

Minimum 4 órát, de inkább egy éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.