Hozzávalók
Kakaós piskóta (alsó réteg):
Világos piskóta (felső réteg):
Vaníliás főzött krém (középső réteg):
Tejszínhab (felső krémréteg):
Díszítéshez:
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és kakaóporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába, végül hozzáadjuk a fehérjehabot is. Kivajazott/lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben (kb. 25×35 cm) 180°C-on 15–20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Ugyanúgy járunk el, mint a kakaós változatnál, de kakaó nélkül. A második lapot is megsütjük, majd kihűtjük.
A pudingport kevés tejjel és cukorral csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos keveréket, sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd a vajjal simára keverjük. A kakaós piskótára simítjuk.
A világos piskótalapot a vaníliás krém tetejére fektetjük. A habtejszínt a porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük, majd a piskótára simítjuk.
A tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk vagy kakaóport szitálunk. Friss mentalevéllel díszíthetjük.
Minimum 4 órát, de inkább egy éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.