Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder bueno recept

Kinder bueno
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 ek cukor
    • 1 ek olaj
    • 2 ek liszt
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • fél csomag sütőpor
    • 15 dkg darált dió

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 0,5 l tej
    • 3 ek liszt
    • 10 dkg tejcsoki
    • 25 dkg margarin
    • fél üveg mogyorókrém
    • 1 csomag háztartási keksz
    • 2-3 dl tej

    Tetejére: tejszínhab (habporból is jó)

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy közepes tepsit (kb 28*35 cm) sütőpapírral bélelünk.

    A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük, majd belekeverjük az olajat. A liszthez hozzáadjuk a morzsát és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a habba.

    Az elkészült masszát a tepsibe öntjük, megszórjuk a dióval, majd betoljuk a sütőbe. Kb 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

    A még forró tésztát megkenjük mogyorókrémmel.

    A tejből, a tojássárgákból, a cukorból, a pudingból, a lisztből sűrű krémet főzünk. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokit, majd kihűtjük.

    A margarint két részre osztjuk, majd belekeverjük a krémekbe.

    A tésztára kenjük a sárga krémet, rá a tejbe áztatott háztartási kekszet, majd rá a barna krémet és a tetejére a habot.

    Pár óra állás után szeletelhető is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá