Hevesi krémes recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Tészta:
A tojások sárgáját a cukorral a vízzel kihabosítjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd belekeverjük a tojásos masszába.
Egy 27×37 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Krém:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
A pudingport elkeverjük vízzel és felfőzzük. Ahogy besűrűsödik, óvatosan összeforgatjuk a habbal, majd a tésztára simítjuk és hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez tejszínbabot felverjük, majd rásimítjuk a tetejére és megszórjuk reszelt csokival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










