Házi krémes recept

Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta
- 7 dl tej
- 9 dkg vaníliaízű pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaníliás cukor
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk egy 25×30 cm-es lappá, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tészta méretét igazítsuk a keretünkhöz, de hagyjunk rá egy kicsit, mert sütés közben kissé összeugrik. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha laposabb tésztát szeretnénk, tehetünk rá egy másik sütőpapírt és egy tepsit nehezéknek, de ez nem feltétlenül szükséges – így is finom lesz.
Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd húzzuk le a tepsiről. Az egyik lapot tálcára helyezzük, és köré tesszük a keretet.
A krém elkészítéséhez először a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a pudingporral, a vaníliás cukorral és a cukor egyharmadával csomómentesre keverjük egy kevés hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a sárga masszát. Addig főzzük, amíg sűrű lesz, majd érezhetően lágyulni kezd. Ekkorra készen kell állnia a tojásfehérjéből kemény habbá vert masszának.
A fehérjehab egyharmadával fellazítjuk a sárga krémet, majd óvatosan beleforgatjuk a maradékot is, hogy könnyű és levegős legyen. A kész krémet a keretben lévő tésztalapra simítjuk.
A másik lapot 12 egyforma négyzetre vágjuk, és szépen elrendezzük a krém tetején. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. Másnap porcukorral megszórva szeleteljük és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »