Házi krémes recept

Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta
- 7 dl tej
- 9 dkg vaníliaízű pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaníliás cukor
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk egy 25×30 cm-es lappá, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tészta méretét igazítsuk a keretünkhöz, de hagyjunk rá egy kicsit, mert sütés közben kissé összeugrik. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha laposabb tésztát szeretnénk, tehetünk rá egy másik sütőpapírt és egy tepsit nehezéknek, de ez nem feltétlenül szükséges – így is finom lesz.
Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd húzzuk le a tepsiről. Az egyik lapot tálcára helyezzük, és köré tesszük a keretet.
A krém elkészítéséhez először a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a pudingporral, a vaníliás cukorral és a cukor egyharmadával csomómentesre keverjük egy kevés hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a sárga masszát. Addig főzzük, amíg sűrű lesz, majd érezhetően lágyulni kezd. Ekkorra készen kell állnia a tojásfehérjéből kemény habbá vert masszának.
A fehérjehab egyharmadával fellazítjuk a sárga krémet, majd óvatosan beleforgatjuk a maradékot is, hogy könnyű és levegős legyen. A kész krémet a keretben lévő tésztalapra simítjuk.
A másik lapot 12 egyforma négyzetre vágjuk, és szépen elrendezzük a krém tetején. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. Másnap porcukorral megszórva szeleteljük és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »