Házi krémes recept
Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta
- 7 dl tej
- 9 dkg vaníliaízű pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - vaníliás cukor
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk egy 25×30 cm-es lappá, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tészta méretét igazítsuk a keretünkhöz, de hagyjunk rá egy kicsit, mert sütés közben kissé összeugrik. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha laposabb tésztát szeretnénk, tehetünk rá egy másik sütőpapírt és egy tepsit nehezéknek, de ez nem feltétlenül szükséges – így is finom lesz.
Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd húzzuk le a tepsiről. Az egyik lapot tálcára helyezzük, és köré tesszük a keretet.
A krém elkészítéséhez először a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a pudingporral, a vaníliás cukorral és a cukor egyharmadával csomómentesre keverjük egy kevés hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a sárga masszát. Addig főzzük, amíg sűrű lesz, majd érezhetően lágyulni kezd. Ekkorra készen kell állnia a tojásfehérjéből kemény habbá vert masszának.
A fehérjehab egyharmadával fellazítjuk a sárga krémet, majd óvatosan beleforgatjuk a maradékot is, hogy könnyű és levegős legyen. A kész krémet a keretben lévő tésztalapra simítjuk.
A másik lapot 12 egyforma négyzetre vágjuk, és szépen elrendezzük a krém tetején. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. Másnap porcukorral megszórva szeleteljük és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









