Hartyányi krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál méz
- 8 dkg margarin vagy vaj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 1,2 liter tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 dkg babapiskóta
- 1 dl feketekávé
- 1/2 üveg rumaroma
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
Vízgőz felett összemelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot és a felvert tojásokat. A kakaóval és a szódabikarbónával elkevert liszthez öntjük, hozzáadjuk a 2 ek tejet, és az egészet jól összegyúrjuk. (Vigyázzunk, mert meleg.)
Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Egy kb 36*28 cm-es tepsi hátuljára sütőpapírt helyezünk. Először az egyik adag tésztát kinyújtjuk tepsi méretűvé, majd a nyers tésztát megszurkáljuk egy villával. Előmelegített sütőben a tepsi hátulján 180 fokon kb 10 percig sütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztát is.
A pudingot hagyományos módon elkészítjük. Gyakran kevergetve kihűtjük. A KIHŰLT pudingba belekeverjük a margarint.
Rummal kevert kávéba belemártogatjuk a babapiskótákat.
A tésztára rásimítjuk a krém felét, majd erre rárakosgatjuk a kávéba áztatott babapiskótákat (a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan) és erre pedig rákenjük a maradék krémet. Rátesszük a tészta tetejét.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Porcukorral megszórjuk és szeleteljük. Porcukor helyett lehet csokimázat is tenni a tetejére.