Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hartyányi krémes recept

Hartyányi krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 evőkanál méz
    • 8 dkg margarin vagy vaj
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 1,2 liter tej
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg babapiskóta
    • 1 dl feketekávé
    • 1/2 üveg rumaroma

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Vízgőz felett összemelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot és a felvert tojásokat. A kakaóval és a szódabikarbónával elkevert liszthez öntjük, hozzáadjuk a 2 ek tejet, és az egészet jól összegyúrjuk. (Vigyázzunk, mert meleg.)

    Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Egy kb 36*28 cm-es tepsi hátuljára sütőpapírt helyezünk. Először az egyik adag tésztát kinyújtjuk tepsi méretűvé, majd a nyers tésztát megszurkáljuk egy villával. Előmelegített sütőben a tepsi hátulján 180 fokon kb 10 percig sütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztát is.

    A pudingot hagyományos módon elkészítjük. Gyakran kevergetve kihűtjük. A KIHŰLT pudingba belekeverjük a margarint.

    Rummal kevert kávéba belemártogatjuk a babapiskótákat.

    A tésztára rásimítjuk a krém felét, majd erre rárakosgatjuk a kávéba áztatott babapiskótákat (a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan) és erre pedig rákenjük a maradék krémet. Rátesszük a tészta tetejét.

    Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Porcukorral megszórjuk és szeleteljük. Porcukor helyett lehet csokimázat is tenni a tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá