Hartyányi krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 8 dkg margarin vagy vaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás

Krém:

  • 1,2 liter tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 1 dl feketekávé
  • 1/2 üveg rumaroma

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

Vízgőz felett összemelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot és a felvert tojásokat. A kakaóval és a szódabikarbónával elkevert liszthez öntjük, hozzáadjuk a 2 ek tejet, és az egészet jól összegyúrjuk. (Vigyázzunk, mert meleg.)

Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Egy kb 36*28 cm-es tepsi hátuljára sütőpapírt helyezünk. Először az egyik adag tésztát kinyújtjuk tepsi méretűvé, majd a nyers tésztát megszurkáljuk egy villával. Előmelegített sütőben a tepsi hátulján 180 fokon kb 10 percig sütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztát is.

A pudingot hagyományos módon elkészítjük. Gyakran kevergetve kihűtjük. A KIHŰLT pudingba belekeverjük a margarint.

Rummal kevert kávéba belemártogatjuk a babapiskótákat.

A tésztára rásimítjuk a krém felét, majd erre rárakosgatjuk a kávéba áztatott babapiskótákat (a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan) és erre pedig rákenjük a maradék krémet. Rátesszük a tészta tetejét.

Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Porcukorral megszórjuk és szeleteljük. Porcukor helyett lehet csokimázat is tenni a tetejére.