Fantasztikus szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Barna piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál olaj
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál kakaópor
Fehér tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 220 g kristálycukor
- 100 g vagdalt, pirított dió
- 1 meggybefőtt lecsepegtetve
- 160 g finomliszt
Krém:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 200 g kristálycukor
- 300 ml tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 cs vaníliás cukor
- 250 g vaj vagy margarin
Csokimáz:
- 160 g ét vagy tejcsoki
- 20 g vaj
- 50 ml habtejszín
Díszítés (opcionális):
- kb 50 g fehércsoki
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Barna lap:
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat és vizet és óvatosan összeforgatjuk. Végül a kakaóporral elkevert lisztet forgatjuk bele óvatosan.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 26*36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben vagy sütikeretben megsütjük kb 15-20 perc alatt. Langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és teljesen kihűtjük a lapot. Ne ijedjünk meg, vékony lesz!
Fehér lap:
A diót nagyobb darabokra vágjuk és megpirítjuk egy száraz serpenyőben.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény bahhá berjük, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és lecsepegtetett meggyet.
Sütőpapírral bélelt, 26*36 cm-es tepsiben vagy keretben, 180 fokon sütjük 20-25 percig. Langyosan lehúzzuk róla a papírt, majd teljesen kihűtjük.
Krém:
A krémhez a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel csomómentesre, majd alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve, addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Sűrűn kevergetve teljesen kihűtjük a krémet.
A puha vajat hozzáadjuk a krémhez és robotgéppel az egészet jól kihabosítjuk.
Összeállítás:
Alulra kerül a barna piskóta, erre kenjük a krémet, majd befedjük a fehér lappal.
Díszítés:
A csokimáz hozzávalóit összeolvasztjuk.
A díszítéshez a fehércsokit felolvasztjuk az olajjal, majd habzsákba kanalazzuk és nem hagyjuk kihűlni.
A csokimázat egyenletesen elkenjük a sütemény tetején, majd a fehércsokival csíkokat húzunk a mázra, amíg az meg nem szilárdul. Egy kés hegyével jobbról-balra csíkokat húzunk a csokiva, majd a csíkok között balról-jobbra újabb vonalakat húzunk. (Ez a fehércsokis díszítés akár el is maradhat.)
Az egész sütit legalább 3 órára betesszük a hűtőbe.
Szeletelni forróvizes késsel a legegyszerűbb. Ekkor a kést forró vízbe mártjuk, letöröljük, majd bejelöljük vele a szeleteket. Ha a csokit bejelöltük, akkor teljesen átvágjuk a süteményt. Nekünk ebből az adagból 30 szelet sütink lett.
Próbáljátok ki! Nagyon finom és kiadós süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »