Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos vendégváró szelet recept

Citromos vendégváró szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    Barna lap

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dkg szalakáli
    • 1 dkg kakaó
    • kevés tej (amennyit felvesz a tészta összeállításához)

    Piskóta

    • 15 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál víz
    • 13 dkg liszt

    Krém

    • 4 dl tej
    • 5 evőkanál liszt
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • fél citrom leve

    Citrommáz

    • 20 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • fél citrom leve

    Díszítéshez

    • apróra vágott pisztácia

    Elkészítése

    A barna lap

    A lisztet, a zsírt, a tojást, a szalakálit, a kakaót és kevés tejet összegyúrjuk, amíg jól nyújtható tésztát kapunk. A tésztát két részre osztjuk, vékony lapokra nyújtjuk, majd tepsi (30×35 cm) hátulján egyenként kisütjük.

    A piskóta

    A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, óvatosan elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

    Kivajazott, kilisztezett tepsiben(30×35 cm) megsütjük, majd kihűtjük.

    A krém

    A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt lisztes alaphoz adjuk.

    Simára keverjük, végül kevés citromlével ízlés szerint frissítjük.

    Összeállítás

    Az egyik barna lapot tálcára tesszük, rákenjük a krém felét.

    Ráhelyezzük a piskótalapot.

    A piskótára rásimítjuk a maradék krémet.

    Befedjük a második barna lappal.

    A sütemény tetejét citrommázzal vonjuk be, majd megszórjuk apróra vágott pisztáciával.

    Citrommáz

    A porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével fényes, sima mázzá keverjük. A sütemény tetejére kenjük.

    A süteményt legalább egy napig állni hagyjuk, majd szépen szeletelhető és fogyasztható.

    Tipp

    A barna lapok könnyebben vághatók, ha a süteményt hűtőben pihentetjük. A citrom ízét erősíthetjük, ha a krémbe kevés citromhéjat is reszelünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek