Citromos vendégváró szelet recept
Hozzávalók:
Barna lap
- 25 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dkg szalakáli
- 1 dkg kakaó
- kevés tej (amennyit felvesz a tészta összeállításához)
Piskóta
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál víz
- 13 dkg liszt
Krém
- 4 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- fél citrom leve
Citrommáz
- 20 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - fél citrom leve
Díszítéshez
- apróra vágott pisztácia
Elkészítése
A barna lap
A lisztet, a zsírt, a tojást, a szalakálit, a kakaót és kevés tejet összegyúrjuk, amíg jól nyújtható tésztát kapunk. A tésztát két részre osztjuk, vékony lapokra nyújtjuk, majd tepsi (30×35 cm) hátulján egyenként kisütjük.
A piskóta
A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, óvatosan elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Kivajazott, kilisztezett tepsiben(30×35 cm) megsütjük, majd kihűtjük.
A krém
A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt lisztes alaphoz adjuk.
Simára keverjük, végül kevés citromlével ízlés szerint frissítjük.
Összeállítás
Az egyik barna lapot tálcára tesszük, rákenjük a krém felét.
Ráhelyezzük a piskótalapot.
A piskótára rásimítjuk a maradék krémet.
Befedjük a második barna lappal.
A sütemény tetejét citrommázzal vonjuk be, majd megszórjuk apróra vágott pisztáciával.
Citrommáz
A porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével fényes, sima mázzá keverjük. A sütemény tetejére kenjük.
A süteményt legalább egy napig állni hagyjuk, majd szépen szeletelhető és fogyasztható.
Tipp
A barna lapok könnyebben vághatók, ha a süteményt hűtőben pihentetjük. A citrom ízét erősíthetjük, ha a krémbe kevés citromhéjat is reszelünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










