Hozzávalók:
Barna lap
Piskóta
Krém
Citrommáz
Díszítéshez
Elkészítése
A lisztet, a zsírt, a tojást, a szalakálit, a kakaót és kevés tejet összegyúrjuk, amíg jól nyújtható tésztát kapunk. A tésztát két részre osztjuk, vékony lapokra nyújtjuk, majd tepsi (30×35 cm) hátulján egyenként kisütjük.
A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, óvatosan elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Kivajazott, kilisztezett tepsiben(30×35 cm) megsütjük, majd kihűtjük.
A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt lisztes alaphoz adjuk.
Simára keverjük, végül kevés citromlével ízlés szerint frissítjük.
Az egyik barna lapot tálcára tesszük, rákenjük a krém felét.
Ráhelyezzük a piskótalapot.
A piskótára rásimítjuk a maradék krémet.
Befedjük a második barna lappal.
A sütemény tetejét citrommázzal vonjuk be, majd megszórjuk apróra vágott pisztáciával.
A porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével fényes, sima mázzá keverjük. A sütemény tetejére kenjük.
A süteményt legalább egy napig állni hagyjuk, majd szépen szeletelhető és fogyasztható.
A barna lapok könnyebben vághatók, ha a süteményt hűtőben pihentetjük. A citrom ízét erősíthetjük, ha a krémbe kevés citromhéjat is reszelünk.