Anna szelet recept

Elkészítése:
Tészta:
A tésztához a cukrot világosbarnára pirítjuk, felengedjük a feketekávéval. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Közepes méretű tepsi hátán világosra sütjük a lapokat.
A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel meg a tojássárgájákkal kikeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat, és az egészet habosra keverjük. A főzött és a vajas krém finom együttesével egyenletesen megtöltjük a lapokat.
Én a tej és fehér csokival vontam be. A krémet másfél adagban készítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »