Krémes vörös-fekete csokoládé buborék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 6 db-os szilikon formához:
- 300 g étcsokoládé + 1 kk olaj
- 200 g fehércsokoládé
- egy marék erdeigyümölcs mix
- 1 tk zselatin por + 1 ek víz
- 70 g vaníliás tortakrém alappor + 200 ml tej
- vörös és fekete ételfesték
- ízlés szerint ételcsillám
Piskótához:
- 55 g finomliszt
- 100 g kristálycukor
- 85 g puha margarin
- 85 ml író (joghurt vagy kefír is jó)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 g kakaópor
- 1 tk vaníliaaroma
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 1/2 tk sütőpor
- piros ételfesték
Elkészítése:
A piskótához a margarint és a cukrot egy tálba tesszük és elektromos habverővel 3 percig keverjük. Ezután gyors fokozaton hozzáadjuk a tojást, 1 percig keverjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük a vaníliaaromát, az írót és az ételfestéket.
Egy másik edényben elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.
Vékony rétegben sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokon tűpróbáig sütjük.
Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és pár csepp fekete ételfestéket, majd lassú mozdulatokkal simára keverjük. Kiskanál segítségével kikenjük vele a formákat, majd dermedésig fagyasztóba tesszük.
A krémhez a tortakrém alapport elkeverjük a tejjel és pár csepp vörös ételfestékkel, majd a megdermedt csokoládé formák háromnegyedéig adagoljuk.
Az erdeigyümölcs zseléhez a gyümölcsöket egy kis edényben, egy csésze vízzel szinte szétfőzzük. A zselatinport a vízzel elkeverjük, hagyjuk ruganyosra kötni, majd a forró gyümölcsmixhez keverjük és dermedésig állni hagyjuk.
A krémek közepére egy-egy teáskanál zselét helyezünk, majd a vörösbársony piskótából akkora köröket szaggatunk ki, amik kisebbek a formák aljánál. Belenyomjuk a krémbe úgy, hogy a krém a szélein feljöjjön, de a forma széleinél ne legyen magasabban se a krém, sem a piskóta.
A fehércsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzácseppentünk pár csepp vörös ételfestéket, elkeverjük és a formák alján szépen egyenletesen eloszlatjuk. 30 percre fagyasztóba tesszük.
Megdermedésük után óvatosan kinyomjuk őket a formából és ételcsillámmal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










