Krémes vörös-fekete csokoládé buborék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 6 db-os szilikon formához:
- 300 g étcsokoládé + 1 kk olaj
- 200 g fehércsokoládé
- egy marék erdeigyümölcs mix
- 1 tk zselatin por + 1 ek víz
- 70 g vaníliás tortakrém alappor + 200 ml tej
- vörös és fekete ételfesték
- ízlés szerint ételcsillám
Piskótához:
- 55 g finomliszt
- 100 g kristálycukor
- 85 g puha margarin
- 85 ml író (joghurt vagy kefír is jó)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 g kakaópor
- 1 tk vaníliaaroma
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 1/2 tk sütőpor
- piros ételfesték
Elkészítése:
A piskótához a margarint és a cukrot egy tálba tesszük és elektromos habverővel 3 percig keverjük. Ezután gyors fokozaton hozzáadjuk a tojást, 1 percig keverjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük a vaníliaaromát, az írót és az ételfestéket.
Egy másik edényben elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.
Vékony rétegben sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokon tűpróbáig sütjük.
Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és pár csepp fekete ételfestéket, majd lassú mozdulatokkal simára keverjük. Kiskanál segítségével kikenjük vele a formákat, majd dermedésig fagyasztóba tesszük.
A krémhez a tortakrém alapport elkeverjük a tejjel és pár csepp vörös ételfestékkel, majd a megdermedt csokoládé formák háromnegyedéig adagoljuk.
Az erdeigyümölcs zseléhez a gyümölcsöket egy kis edényben, egy csésze vízzel szinte szétfőzzük. A zselatinport a vízzel elkeverjük, hagyjuk ruganyosra kötni, majd a forró gyümölcsmixhez keverjük és dermedésig állni hagyjuk.
A krémek közepére egy-egy teáskanál zselét helyezünk, majd a vörösbársony piskótából akkora köröket szaggatunk ki, amik kisebbek a formák aljánál. Belenyomjuk a krémbe úgy, hogy a krém a szélein feljöjjön, de a forma széleinél ne legyen magasabban se a krém, sem a piskóta.
A fehércsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzácseppentünk pár csepp vörös ételfestéket, elkeverjük és a formák alján szépen egyenletesen eloszlatjuk. 30 percre fagyasztóba tesszük.
Megdermedésük után óvatosan kinyomjuk őket a formából és ételcsillámmal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »