Krémes vörös-fekete csokoládé buborék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 6 db-os szilikon formához:
- 300 g étcsokoládé + 1 kk olaj
- 200 g fehércsokoládé
- egy marék erdeigyümölcs mix
- 1 tk zselatin por + 1 ek víz
- 70 g vaníliás tortakrém alappor + 200 ml tej
- vörös és fekete ételfesték
- ízlés szerint ételcsillám
Piskótához:
- 55 g finomliszt
- 100 g kristálycukor
- 85 g puha margarin
- 85 ml író (joghurt vagy kefír is jó)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 g kakaópor
- 1 tk vaníliaaroma
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 1/2 tk sütőpor
- piros ételfesték
Elkészítése:
A piskótához a margarint és a cukrot egy tálba tesszük és elektromos habverővel 3 percig keverjük. Ezután gyors fokozaton hozzáadjuk a tojást, 1 percig keverjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük a vaníliaaromát, az írót és az ételfestéket.
Egy másik edényben elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.
Vékony rétegben sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokon tűpróbáig sütjük.
Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és pár csepp fekete ételfestéket, majd lassú mozdulatokkal simára keverjük. Kiskanál segítségével kikenjük vele a formákat, majd dermedésig fagyasztóba tesszük.
A krémhez a tortakrém alapport elkeverjük a tejjel és pár csepp vörös ételfestékkel, majd a megdermedt csokoládé formák háromnegyedéig adagoljuk.
Az erdeigyümölcs zseléhez a gyümölcsöket egy kis edényben, egy csésze vízzel szinte szétfőzzük. A zselatinport a vízzel elkeverjük, hagyjuk ruganyosra kötni, majd a forró gyümölcsmixhez keverjük és dermedésig állni hagyjuk.
A krémek közepére egy-egy teáskanál zselét helyezünk, majd a vörösbársony piskótából akkora köröket szaggatunk ki, amik kisebbek a formák aljánál. Belenyomjuk a krémbe úgy, hogy a krém a szélein feljöjjön, de a forma széleinél ne legyen magasabban se a krém, sem a piskóta.
A fehércsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzácseppentünk pár csepp vörös ételfestéket, elkeverjük és a formák alján szépen egyenletesen eloszlatjuk. 30 percre fagyasztóba tesszük.
Megdermedésük után óvatosan kinyomjuk őket a formából és ételcsillámmal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »