Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes vörös-fekete csokoládé buborék recept

Krémes vörös-fekete csokoládé buborék
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 6 db-os szilikon formához:

    • 300 g étcsokoládé + 1 kk olaj
    • 200 g fehércsokoládé
    • egy marék erdeigyümölcs mix
    • 1 tk zselatin por + 1 ek víz
    • 70 g vaníliás tortakrém alappor + 200 ml tej
    • vörös és fekete ételfesték
    • ízlés szerint ételcsillám

    Piskótához:

    • 55 g finomliszt
    • 100 g kristálycukor
    • 85 g puha margarin
    • 85 ml író (joghurt vagy kefír is jó)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 g kakaópor
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 1/4 tk szódabikarbóna
    • 1/4 tk só
    • 1/2 tk sütőpor
    • piros ételfesték

    Elkészítése:

    A piskótához a margarint és a cukrot egy tálba tesszük és elektromos habverővel 3 percig keverjük. Ezután gyors fokozaton hozzáadjuk a tojást, 1 percig keverjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük a vaníliaaromát, az írót és az ételfestéket.

    Egy másik edényben elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.

    Vékony rétegben sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokon tűpróbáig sütjük.

    Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és pár csepp fekete ételfestéket, majd lassú mozdulatokkal simára keverjük. Kiskanál segítségével kikenjük vele a formákat, majd dermedésig fagyasztóba tesszük.

    A krémhez a tortakrém alapport elkeverjük a tejjel és pár csepp vörös ételfestékkel, majd a megdermedt csokoládé formák háromnegyedéig adagoljuk.

    Az erdeigyümölcs zseléhez a gyümölcsöket egy kis edényben, egy csésze vízzel szinte szétfőzzük. A zselatinport a vízzel elkeverjük, hagyjuk ruganyosra kötni, majd a forró gyümölcsmixhez keverjük és dermedésig állni hagyjuk.

    A krémek közepére egy-egy teáskanál zselét helyezünk, majd a vörösbársony piskótából akkora köröket szaggatunk ki, amik kisebbek a formák aljánál. Belenyomjuk a krémbe úgy, hogy a krém a szélein feljöjjön, de a forma széleinél ne legyen magasabban se a krém, sem a piskóta.

    A fehércsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzácseppentünk pár csepp vörös ételfestéket, elkeverjük és a formák alján szépen egyenletesen eloszlatjuk. 30 percre fagyasztóba tesszük.

    Megdermedésük után óvatosan kinyomjuk őket a formából és ételcsillámmal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá