Krémes vörös-fekete csokoládé buborék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 6 db-os szilikon formához:
- 300 g étcsokoládé + 1 kk olaj
- 200 g fehércsokoládé
- egy marék erdeigyümölcs mix
- 1 tk zselatin por + 1 ek víz
- 70 g vaníliás tortakrém alappor + 200 ml tej
- vörös és fekete ételfesték
- ízlés szerint ételcsillám
Piskótához:
- 55 g finomliszt
- 100 g kristálycukor
- 85 g puha margarin
- 85 ml író (joghurt vagy kefír is jó)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 g kakaópor
- 1 tk vaníliaaroma
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 1/2 tk sütőpor
- piros ételfesték
Elkészítése:
A piskótához a margarint és a cukrot egy tálba tesszük és elektromos habverővel 3 percig keverjük. Ezután gyors fokozaton hozzáadjuk a tojást, 1 percig keverjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük a vaníliaaromát, az írót és az ételfestéket.
Egy másik edényben elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.
Vékony rétegben sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokon tűpróbáig sütjük.
Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és pár csepp fekete ételfestéket, majd lassú mozdulatokkal simára keverjük. Kiskanál segítségével kikenjük vele a formákat, majd dermedésig fagyasztóba tesszük.
A krémhez a tortakrém alapport elkeverjük a tejjel és pár csepp vörös ételfestékkel, majd a megdermedt csokoládé formák háromnegyedéig adagoljuk.
Az erdeigyümölcs zseléhez a gyümölcsöket egy kis edényben, egy csésze vízzel szinte szétfőzzük. A zselatinport a vízzel elkeverjük, hagyjuk ruganyosra kötni, majd a forró gyümölcsmixhez keverjük és dermedésig állni hagyjuk.
A krémek közepére egy-egy teáskanál zselét helyezünk, majd a vörösbársony piskótából akkora köröket szaggatunk ki, amik kisebbek a formák aljánál. Belenyomjuk a krémbe úgy, hogy a krém a szélein feljöjjön, de a forma széleinél ne legyen magasabban se a krém, sem a piskóta.
A fehércsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzácseppentünk pár csepp vörös ételfestéket, elkeverjük és a formák alján szépen egyenletesen eloszlatjuk. 30 percre fagyasztóba tesszük.
Megdermedésük után óvatosan kinyomjuk őket a formából és ételcsillámmal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










